Makaron ryżowy z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami

Makaron pełnoziarnisty z suszonymi pomidorami
Makaron ryżowy z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami
Składniki
  1. szynka parmeńska – 150g,
  2. suszone pomidory,
  3. makaron ryżowy,
  4. pestki dyni,
  5. oliwki,
  6. 2 jajka
Instrukcje
Szynkę, suszone pomidory, oliwki pokrój na drobno. Pestki wrzuć na minutę na patelnię na rozgrzany tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (pamiętaj, by do smażenia zawsze wybierać tłuszcze o wysokiej temperaturze dymienia – jest to temperatura, w której tłuszcz zaczyna się rozpadać tracąc przy tym wszystkie swoje właściwości odżywcze i stając się jednocześnie szkodliwym dla zdrowia. Oliwa z oliwek nie jest najlepszym – wbrew pozorom – pomysłem, rekomenduję tłoczone na zimno oleje rzepakowy, bądź lniany). Dorzuć pokrojone składniki oraz wcześniej przygotowany makaron ryżowy. Wbij jajko i poczekaj aż się zetnie. Gotowe!
Wartości odżywcze
  1. Tłuszcze

    50g

  2. Węgle

    30g

  3. Cukry

    100g

Fitfaza.pl http://fitfaza.pl/
← Wróć do przepisy

ZOSTAW KOMENTARZ

nine − 4 =

Kontakt

odezwij się

Maciej Antoni Szczepaniak

 

Telefon:

530 444 401

 

E-mail:

fitfaza@gmail.com

Imię i nazwisko (wymagane)

Adres email (wymagane)

Temat

Treść wiadomości

Please leave this field empty.

Designed by lookslike