Pierś z indyka z grilowanymi warzywami

piers z indyka z grochem i kasza na lisciach szpinaku - tytul
Pierś z indyka z grilowanymi warzywami
Składniki
  1. filet z indyka,
  2. bakłażan,
  3. cukinia,
  4. papryka,
  5. ryż
Instrukcje
Indyka (jeśli chodzi o kwestię smaku może być również kurczak, natomiast nie rekomenduję ze względu na modyfikacje genetyczne oraz nadmiernego faszerowania kurczaków antybiotykami wspomagającymi wzrost, co w przypadku indyków jest możliwe w mniejszym stopniu) zawiń w złotko, zwane sreberkiem, dodaj pieprz w zalewie oraz ringi cebuli. Piecz przez około 12 minut. Jeśli dysponujesz funkcją grila w swoim piekarniku, wrzuć bezpośrednio na kratę paprykę, bakłażana i cukinię, jeśli nie, uduś warzywa na patelni dodając odrobinę tłuszczu. Podawaj z ryżem basmanti, ryżem dzikim, bądź czarnym.
Wartości odżywcze
  1. Tłuszcze

    50g

  2. Węgle

    30g

  3. Cukry

    100g

Fitfaza.pl http://fitfaza.pl/
← Wróć do przepisy

ZOSTAW KOMENTARZ

eight − five =

Kontakt

odezwij się

Maciej Antoni Szczepaniak

 

Telefon:

530 444 401

 

E-mail:

fitfaza@gmail.com

Imię i nazwisko (wymagane)

Adres email (wymagane)

Temat

Treść wiadomości

Please leave this field empty.

Designed by lookslike