Polędwiczki wieprzowe z soczewicą

Polędwiczki wieprzowe z soczewicą - tytul
Polędwiczki wieprzowe z soczewicą
Składniki
  1. 1 polędwica wieprzowa,
  2. czerwona soczewica,
  3. pomidor,
  4. cebula
Instrukcje
Polędwice umyj i przekrój w poprzek włókien, tak aby uzyskać plastry o grubości około 1 cm. Osól i wrzuć do piekarnika z funkcją grila na około 10 minut. Soczewicę wrzuć do wody i gotuj przez około 12 minut – uważaj, bo łatwo jest przegapić moment i ją rozgotować, a wówczas nie pozostanie Ci już nic innego jak przygotować zupę krem z soczewicy;). Podawać z dowolnie wybraną sałatką np.: niezniszczalnym klasykiem jakim są pomidory z cebula, oliwą z oliwek oraz balsamico.
Wartości odżywcze
  1. Tłuszcze

    50g

  2. Węgle

    30g

  3. Cukry

    100g

Fitfaza.pl http://fitfaza.pl/
← Wróć do przepisy

ZOSTAW KOMENTARZ

three − two =

Kontakt

odezwij się

Maciej Antoni Szczepaniak

 

Telefon:

530 444 401

 

E-mail:

fitfaza@gmail.com

Imię i nazwisko (wymagane)

Adres email (wymagane)

Temat

Treść wiadomości

Please leave this field empty.

Designed by lookslike